Mayerling - The Royal Ballet

Kroonprins Rudolf van Oostenrijk-Hongarije is emotioneel onstabiel en achtervolgd door zijn obsessie met de dood. Hij wordt gedwongen met prinses Stephanie te trouwen. Kort daarna introduceert zijn voormalige geliefde Marie Larisch hem bij een nieuwe minnares, Mary Vetsera, een jonge vrouw die zijn morbide fascinatie deelt.

In het jachthuis Mayerling vormen Rudolf en Mary een zelfmoordverdrag. Ze bedrijven de liefde voordat Rudolf eerst Mary en dan zichzelf schiet. De koninklijke familie bedekt wanhopig de tragedie.

De toegang is 15 Euro. Wij kunnen geen korting en of actiekaarten accepteren voor de voorstellingen. Cinevillepashouders krijgen 50% korting op de toegang en betalen 7,50 Euro. Als u met iDeal betaald krijgt u dit bedrag retour op de dag van de voorstelling.

Vijftig bioscopen in Nederland zoals in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar ook van Schagen tot Heerlen vertonen live opera's en avondvullende balletten vanuit het wereldberoemde Royal OperaHouse/ Covent Garden te Londen. U kunt daar zélf bij zijn zonder helemaal naar Londen te hoeven. Gewoon... in uw eigen bioscoop!

Corso Bioscoop zal alleen de Encore voorstellingen vertonen. Dit is meestal op een zondag een aantal dagen na de Live vertoning in Londen.


Mayerling is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de dood van kroonprins Rudolf en zijn tiener-minnares Mary Vetsera in 1889. Dit donkere en intense ballet werd in 1978 voor The Royal Ballet gemaakt en wordt door velen beschouwd als het beste werk van Kenneth MacMillan. De muziek van Franz Liszt, georkestreerd en gearrangeerd door John Lanchbery, vult het verhaal tot zijn intense conclusie en weelderige ontwerpen van Nicholas Georgiadis brengen de formele, onderdrukkende wereld van het Oostenrijks-Hongaarse hof tot leven.

De grootschalige publieks- en hofscènes tonen het hele gezelschap aan zijn dramatische mooiste. Maar het is de choreografie van MacMillan voor Rudolf, een van de meest technisch en emotioneel veeleisende rollen in het repertoire voor mannelijke dansers, die dit ballet zo iconisch maakt. Rudolf's emotionele achteruitgang wordt in kaart gebracht door gewaagde en viscerale pas de deux met zijn moeder, zijn vrouw en Mary Vetsera - choreografie die het klassieke ballet tot het uiterste drijft.

MayerlingOpera_131708454375035849_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Opera - Ballet

Lengte
3:00 deze voorstelling bevat een pauze (15 min)

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te reserveren/kopen)

zozo 21 oktoberokt 16:00
  • MayerlingSTILL_1_131708455717153336_big.jpg