Die Walküre - The Royal Opera

Wotan hunkert naar de ring, maar, gebonden aan zijn eigen wetten, kan hij hem zelf niet terughalen. Met een sterfelijke vrouw heeft hij een tweeling, Siegmund en Sieglinde. Hij hoopt dat Siegmund de gratis agent wordt die hij nodig heeft om de ring te pakken. Gescheiden bij de geboorte, ontmoeten de tweelingen elkaar als volwassenen en worden ze verliefd.

De toegang is 15 Euro. Wij kunnen geen korting en of actiekaarten accepteren voor de voorstellingen. Cinevillepashouders krijgen 50% korting op de toegang en betalen 7,50 Euro. Als u met iDeal betaald krijgt u dit bedrag retour op de dag van de voorstelling.

Vijftig bioscopen in Nederland zoals in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, maar ook van Schagen tot Heerlen vertonen live opera's en avondvullende balletten vanuit het wereldberoemde Royal OperaHouse/ Covent Garden te Londen. U kunt daar zélf bij zijn zonder helemaal naar Londen te hoeven. Gewoon... in uw eigen bioscoop!

Corso Bioscoop zal alleen de Encore voorstellingen vertonen. Dit is meestal op een zondag een aantal dagen na de Live vertoning in Londen.


Wotan's vrouw Fricka wijst erop dat Siegmund nooit onafhankelijk kan zijn terwijl hij geniet van de bescherming van Wotan. Wotan geeft bitter toe en Siegmund sterft in de strijd - maar de Valkyrie Brünnhilde redt de zwangere Sieglinde. In straf voor haar uitdagendheid, opsluit Wotan Brünnhilde op een rots, omringd door een ring van vuur.

Die Walküre is het tweede werk en 'eerste avond' van Richard Wagner's vier-opera cyclus Der Ring des Nibelungen, volgens Das Rheingold. Het is de meest uitgevoerde opera van de cyclus geworden, geliefd en bewonderd om zijn genuanceerde en intelligente verkenning van complexe familieverstrikkingen, uitgedrukt door muziek van verbazingwekkende kracht - misschien nergens meer dan in de glorieuze muziek voor de incestueuze geliefden Siegmund en Sieglinde.

Wotans reis van zelfontdekking en ultieme berusting vormen de kern van de productie van Keith Warner, gemaakt voor de Koninklijke Opera in 2005. Zijn grote Act II-monoloog speelt zich af in een rampzalige ruïne van het Valhalla die we in Das Rheingold zagen - een opvallende voorstelling van Wotans eigen innerlijke neergang en de beginnende schemering van de goden. Visuele motieven weerspiegelen de structuur van de score van Wagner, die de componist op zijn meest radicale en meest lyrische toon laat zien.

DIEWALKUREOpera_131708458618933804_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Opera - Ballet

Lengte
3:00 deze voorstelling bevat een pauze (15 min)

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te reserveren/kopen)

zozo 04 novembernov 16:00
  • DIEWALKURE_STILL_1_131708458650187111_big.jpg