The Nutcracker - The Royal Ballet

Ook dit jaar wordt het iconische ballet The Nutcracker vertoond op Eerste Kerstdag.

Tickets zijn 15 Euro. Kaartjes kunnen alleen online gekocht worden of aan de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Wij kunnen geen korting en of actiekaarten accepteren voor de voorstellingen. Heeft u een Cineville-pas? Dan betaalt u op vertoon van de pas 7,50 euro. Graag reserveren. Dit kan tijdens openingstijden telefonisch of aan de kassa.

De goochelaar Drosselmeyer transformeert de salon voor een gevecht tussen muizen en speelgoedsoldaatjes. Tijdens het gevecht redt Clara het leven van de notenkraker - en verbreekt zo een magische betovering die hem van een jongen in een speeltje veranderde - en de muiskoning werd verslagen. Ter viering veegt Drosselmeyer Clara en de notenkraker af naar het Kingdom of Sweets, waar ze de Sugar Plum Fairy ontmoeten en deelnemen aan een prachtig vertoon van dansen. De volgende ochtend lijken Clara's avonturen meer dan alleen maar een droom te zijn geweest.

Peter Wright's interpretatie van De Notenkraker betovert kinderen en volwassenen sinds haar eerste uitvoering door The Royal Ballet in 1984. Lev Ivanov's 1892-ballet in combinatie met de weelderige, iconische score van Tsjaikovsky worden gepresenteerd in een feestelijke periode met levendige ontwerpen om dit een charmante te maken en magische productie.

Losjes gebaseerd op het verhaal van E.T.A. Hoffmann, het ballet begint in het 19e-eeuwse Duitse huis van de Stahlbaums, waar ze een levendig kerstfeest houden. De periode-instelling wordt met veel detail vastgelegd door Julia Trevelyan Oman's ontwerpen, die authentieke kerstboomversieringen bevatten die op magische wijze tot leven worden gebracht. Wright's choreografie bevat op ingenieuze wijze overgebleven fragmenten van het originele materiaal van het ballet, waaronder de sublieme pas de deux voor de Sugar Plum Fairy en haar prins. Maar door de nadruk te leggen op de relatie tussen Clara en de notenkraker, krijgt de productie ook een ontroerende subtekst van de eerste liefde.

THENUTCRACKEROpera_131708887825881206_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Opera - Ballet

Lengte
2:35 deze voorstelling bevat een pauze (15 min)

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te reserveren/kopen)

didi 25 decemberdec 15:00
  • THENUTCRACKER_still_1_131708474517624280_big.jpg