Hereditary

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charlie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin, wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten staat. Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt.

VIJF STERREN - De Volkskrant
"Hereditary voelt als een kussen dat steeds steviger op je gezicht drukt. Of, om een van de heftigste beelden uit de film te parafraseren, als een pianosnaar die in je nekvel zaagt. Probeer ze maar eens van je af te schudden, de taferelen die Aster dan met vaste hand over je uitstort. Maar het is niet alleen die gruwelzolder die na afloop door je hoofd blijft spoken, of dat in maanlicht zwevende, hoofdloze lijk. Het gezin als gevangenis waar iedereen levenslang heeft: dat idee is de ware horror van Hereditary."

VIJF STERREN - NRC
"Horrorsensatie Hereditary wordt al in één adem genoemd met klassiekers als Rosemary's Baby, The Shining of The Exorcist. Dat is nauwelijks overdreven: debuterend regisseur Ari Aster schroeft latente dreiging via een aantal groteske wendingen heel kalmpjes op naar een nachtmerrie van Grand Guignol. Net als in Don't Look Now van Nicolas Roeg, een inspiratie van regisseur Ari Aster, vloeien rouw en trauma naadloos over in een fatalistische, paranormale realiteit. En verwacht geen bevrijdende catharsis: Hereditary blijft in je hoofd rondzoemen als een mug in de nacht."

Hereditary_131741532071319065_big.jpg

Cast & Crew
Toni Collette, Alex Wolff, Gabriel Byrne

Regie
Ari Aster

Genre
Drama Horror

Lengte
2:21 deze voorstelling bevat een pauze (15 min)

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te reserveren/kopen)

vrvr20julijul 21:15
  • Hereditary_131741532083872459_big.jpg
  • Hereditary_131741532104517377_big.jpg
  • Hereditary_131741532126385547_big.jpg