The Queen of Spades - The Royal Opera

De meest ambitieuze opera van Tsjaikovski bevat zijn mooiste muziek en biedt een overtuigende analyse van een destructieve obsessie.

Tickets zijn 16 Euro. Kaartjes kunnen alleen online gekocht worden of aan de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Wij kunnen geen korting en of actiekaarten accepteren voor de voorstellingen. Heeft u een Cineville-pas? Dan betaalt u op vertoon van de pas 8 euro. Graag reserveren. Dit kan tijdens openingstijden telefonisch of aan de kassa.

In Tsjaikovski’s doorleefde opera over bezetenheid en het bovennatuurlijke, zit Herman klem tussen de vrouw die hij liefheeft en een destructieve idée fixe. Pique Dame (Schoppenvrouw) is gebaseerd op een kort verhaal van Poesjkin en is bij het Royal Opera House te zien in een nieuwe enscenering die in Amsterdam al vijf sterren kreeg.

Deze productie speelt zich af in 1890, het jaar dat de opera in première ging. In zijn studeerkamer werkt Tsjaikovski aan een opera die zijn eigen leven verbeeldt, en geven de personages een stem aan zijn eigen onvervulde verlangens.

Aleksanders Antonenko en Eva-Maria Westbroek voeren de cast en het Royal Opera-koor aan, met op de bok muzikaal directeur van The Royal Opera Antonio Pappano. Dit is het aangrijpende portret van een getormenteerde artiest, vervat in een beklemmend spookverhaal.

Queen_spadesposter_131743392747712246_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Opera - Ballet

Lengte
3:30 deze voorstelling bevat een pauze (20 min)

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te reserveren/kopen)

zozo 27 januarijan 16:00