Don Quixote - The Royal Ballet

Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta's bruisende productie van dit duizelingwekkende ballet.

Tickets zijn 16 Euro. Kaartjes kunnen alleen online gekocht worden of aan de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Wij kunnen geen korting en of actiekaarten accepteren voor de voorstellingen. Heeft u een Cineville-pas? Dan betaalt u op vertoon van de pas 8 euro. Graag reserveren. Dit kan tijdens openingstijden telefonisch of aan de kassa.

Het verhaal van Cervantes over de klunzige ridder Don Quixote heeft talloze choreografen, musici en beeldend kunstenaars geïnspireerd. In 1869 creëerde Marius Petipa zijn sprankelende ballet over de wederwaardigheden van de Man van La Mancha en zijn trouwe schildknaap Sancho Panza. Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri.

Carlos Acosta koos deze vrolijke klassieker als zijn eerste productie voor The Royal Ballet. In zijn bruisende adaptatie figureert het complete dansgezelschap in de rol van uitgelaten dorpelingen, hartstochtelijke zigeuners en zelfs fantasiebloemen. Het verhaal volgt Don Quichot op zijn dwaze onderneming om goede daden te verrichten ter ere van zijn imaginaire geliefde Dulcinea.

Zonnig, charmant, grappig en aandoenlijk – Don Quixote is een ballet dat net zo overloopt van positieve energie als van verbazingwekkende dansante hoogstandjes.

Don_Quixote_poster_131743847170177461_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Opera - Ballet

Lengte
2:45 deze voorstelling bevat een pauze (20 min)

Kijkwijzer


Speeltijden (klik op de tijden om tickets te reserveren/kopen)

zozo 24 februarifeb 16:00