Disney's 'the Lion King' stormt af op beestachtige aftrap!


DOOR BRAM DE GROOT
 
Met een wereldwijde opbrengst van 350 miljoen dollar en een magere ontvangst (47% op Rotten Tomatoes) was Dumbo geen doorslaand succes. Aladdin lijkt het financieel beter te gaan doen. De echte Walt Disney-knaller moet nog verschijnen. The Lion King lijkt een monsterhit te gaan worden.

2019 is een belangrijk jaar voor Walt Disney. Op alle fronten zijn er grote releases, met Avengers: Endgame, Star Wars: The Rise of Skywalker, Toy Story 4 en Frozen 2. Wat betreft de live action-sprookjes moet The Lion King gaan knallen. De eerste reacties en recensies laten nog wel even op zich wachten, maar financieel gezien gaat de film een topper worden volgens Box Office Pro.
$200 miljoen+ is mogelijk
De trailers voor Jon Favreau's The Lion King zijn al bijzonder goed ontvangen en er wordt ook flink uitgekeken naar de film. Daarbij komt dat de originele animatiefilm één van de geliefdste in het genre is. Volgens Box Office Pro start The Lion King met een Noord-Amerikaans openingsweekend van 180 - 230 miljoen dollar, met een uiteindelijke eindscore van 650 miljoen. Het lijkt er verdacht veel op dat Disney een nieuwe miljardenfilm in handen heeft.