Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download Chrome Download Firefox Download Edge

'No Time te Die’ is een terugkeer naar de klassieke James Bond


Het begint er nu steeds meer op te lijken

 
DOOR JIM PEDD
 
Oude tijden lijken te herleven. De nieuwste trailer voor Bond-film No Time to Die lijkt in een aantal opzichten een terugkeer te zijn naar de klassieke James Bond. We zien oude elementen uit de 007-tijden terug, gecombineerd met elementen die tijdens de afgelopen films van Daniel Craig zijn geïntroduceerd.

Toen Daniel Craig als James Bond debuteerde, kregen we een held te zien die wat meer down-to-earth was dan zijn voorgangers. Lang was James Bond weinig meer dan een eendimensionale womanizer, en daar werd onder Daniel Craig echt verandering in gebracht. De films met hem deden ergens denken aan de films rond de keiharde spion Jason Bourne. Craigs Bond was verder bijzonder succesvol: onder hem werden de best verdienende films gemaakt. Maar na 14 jaar en 4 films, neemt hij afscheid met deze vijfde: No Time to Die.

Terugkeer naar vroeger?
De nieuwe film lijkt elementen uit het verleden terug te brengen. Zo horen we de klassieke muziek van de Bond-franchise weer, en is er het beruchte shot vanuit de loop van een pistool te zien. Maar dat is lang niet het enige. De trailer combineert het oude met het nieuwe. We zien bijvoorbeeld rappe actiescènes zoals we gewend zijn van de afgelopen jaren. Tegelijk is er ook een superschurk die zijn eigen schuilplaats heeft en maakt Bond de nodige grappen zoals hij vroeger deed.

Ook een bekend element dat weer terug is: James Bond die rondrijdt in een klassiek Aston Martin-wagen. Wel lijkt de film net zo strak in elkaar te gaan zitten als voorgaande Bond-films onder Daniel Craig. Dit wordt dus mogelijk een film die het oude combineert met het nieuwe en dat belooft wat!

Vanaf 12 november in de bioscoop.