VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Hoe kan ik reserveren voor een film?

Reserveren kan op twee manieren:
Via deze website kunt u dag en nacht reserveren. U dient eenmalig een account aan te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om telefonisch te reserveren via telefoonnummer: 0251-652291. Dit is alleen mogelijk tijdens onze openingstijden. 

 

iDEAL betalingen met Nationale Bioscoopbon en Cineville.

U kunt online niet met uw Nationale Bioscoopbon betalen. Na uw online betaling kunt u op de dag van de voorstelling de bioscoopbon bij de kassa inwisselen. Bezoekers met een Cinevillepas kunnen met vermelding van het Cinevillepasnummer telefonisch reserveren tijdens openingstijden.

 

 

Kan ik zelf mijn plaatsen uitkiezen als ik reserveer?

Dit kan niet online. U kunt altijd even overleggen met onze medewerkers over bepaalde zitplaatsen. Neem dan, tijdens openingstijden, telefonisch contact met ons op: 0251-652291.

 

Tot wanneer kan ik mijn gereserveerde kaarten afhalen?

U wordt verzocht de kaarten minimaal 20 minuten voor de aanvang van de voorstelling op te halen. 

 

Kan ik betalen met de Nationale Bioscoopbon?

Corso Bioscoop is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten. Dat betekent onder andere dat wij bioscoopbonnen verkopen en innemen. Bioscoopbonnen kunnen niet ingewisseld worden voor contanten. Wel ontvangt u restitutie voor het te veel betaalde bedrag mits dit niet meer is dan de waarde van de bioscoopbon. 
Het is niet mogelijk om met andere landelijke waardecheques, zoals VVV-bon, Podium Cadeaukaart of de Nationale Entertainment Card te betalen.

 

Verkopen jullie ook bioscoopbonnen?

Ja, de Nationale Bioscoopbon is bij ons te koop. Sinds 2014 is dit een pasje waarop u een bedrag van €7,50 tot €150,- kunt laten zetten. 

 

Kan ik betalen met de Cultuurkaart?

Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag (behalve in de schoolvakanties) geldt een korting van 1 euro op het bioscoopkaartje van de cultuurkaarthouder.

 

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

Onze kassa is dagelijks geopend. Wanneer de kassa geopend is, zijn wij ook telefonisch bereikbaar.

Maandag vanaf 19.15 uur
Dinsdag vanaf 13.30 tot 16.15 uur en vanaf 19.15 uur
Woensdag vanaf 14.15 tot 16.15 uur en vanaf 19.15 uur
Donderdag vanaf 19.15 uur
Vrijdag vanaf 15.15 uur
Zaterdag vanaf 12.45 uur
Zondag vanaf 12.45 uur

 

In iedere schoolvakantie zijn wij dagelijks geopend vanaf 12.30 uur.

 

Is Corso Bioscoop makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Alleen zaal 1 is toegankelijk voor rolstoelen. Wij raden u dan ook aan om eerst telefonisch contact op te nemen als u van plan bent om met een rolstoel naar Corso Bioscoop te komen.

 

Wanneer wordt het nieuw filmprogramma bekendgemaakt?

In alle bioscopen begint de speelweek op donderdag en eindigt op woensdag. Het nieuwe filmprogramma is op maandagavond telefonisch op te vragen. Op maandagmiddag zal de website bijgewerkt zijn zodat er online gereserveerd kan worden.
Wel kan het personeel u vaak al eerder informeren over bepaalde films. Neem hiervoor gerust contact met ons op!

 

Tot wanneer draait een film?

Helaas kunnen wij hier geen specifiek antwoord op geven. Hoe lang een film draait in onze zalen is afhankelijk van het aantal bezoekers van de film en van de nieuwe films die in première gaan. Wij kunnen dus van tevoren helaas niet bepalen hoeveel weken een film te zien is bij ons in de bioscoop.

 

Soms staat er bij een film 'OV' of 'NL'. Wat betekent dit?

Sommige animatie- of familiefilms komen op de Nederlandse markt met een Originele Versie (OV) en een Nederlands gesproken versie (NL). In de meeste gevallen draaien wij enkel de Nederlands gesproken versie.

 

Zit er een pauze in de film?

Corso Bioscoop onderbreekt iedere film voor een pauze van ongeveer 15 minuten. U kunt de pauze benutten voor een toiletbezoek of voor een versnapering, maar natuurlijk ook om gewoon even de benen te strekken. Alleen de films die om 18.45 uur beginnen hebben geen pauze.

 

Hoe zit het met de leeftijdskeuring 16+?

Wij kunnen bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar met geen enkele uitzondering toelaten tot een film met de leeftijdskeuring 16+. Dit kan dus ook niet onder begeleiding van een volwassene. Bij twijfel kan het personeel van Corso Bioscoop vragen om een identiteitsbewijs. Wanneer de bezoeker geen identiteitsbewijs bij zich heeft, kan de toegang tot de film geweigerd worden.
Volgens artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht is een bioscoopexploitant strafbaar wanneer hij iemand jonger dan 16 jaar toelaat tot een film met de leeftijdskeuring 16+. Dit is dus geen regel die Corso Bioscoop zelf bedacht heeft...
Zie www.kijkwijzer.nl voor meer informatie.

Maar hoe zit het dan met de andere leeftijdskeuringen (AL, 6+, 9+ en 12+)?

Dit is een adviesleeftijd. Wanneer een kind jonger is dan de aangegeven leeftijd, mag hij of zij dus wel naar de film mits hij of zij onder begeleiding van een volwassene naar de film gaat.
Zie www.kijkwijzer.nl voor meer informatie.

 

Ik heb een compliment of een klacht. Waar kan ik deze kwijt?

In beide gevallen kunt u contact opnemen via de mail: info@corsobioscoop.nl
Er wordt hierna zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

 

Waar kan ik terecht als ik iets verloren ben in de bioscoop?

Ook dan kunt u mailen naar bovenstaand mailadres (info@corsobioscoop.nl). Ook kunt u, tijdens openingstijden, telefonisch contact met ons opnemen: 0251-652291.